tirsdag den 30. december 2008

Godt Nytår


Her på årets sidste dag, vil jeg ønske alle et GODT NYTÅR.

Om lidt vil jeg - for sidste gang i år - køre til træning i Fitness centret og herefter er der så atter nogle dages afslapning. Dejligt. Det dér med at holde fri, er stærkt vanedannende :-)

Pas godt på jer selv, både i aften og i hele det næste år.

mandag den 29. december 2008

Knækbrød

Jeg har netop opdaget, at jeg er blevet bedt om opskriften på knækbrød - den kommer her ! Jeg har fået den af en veninde, hvor den oprindelig kommer fra, ved jeg ikke .

1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
3½ dl mel
2 dl vand
1 1/4 dl olie
1 tsk bagepulver
2 tsk fint salt

Rør alle ingredienserne sammen og del dejen i to portioner.
Hver portion rulles ud mellem to stykker bagepapir på en bageplade. Fjern det øverste stykke bagepapir og skær dejen for med en kniv, hvor knækbrødet skal deles efter bagningen.

Bag knækbrødet midt i ovnen ved 200 gr. i 15-20 min., til det er gyldent. Lad det køle helt af på en bagerist og opbevar det i en lufttæt beholder, så sprødheden bevares.


For egen regning vil jeg tilføje, at det smager forrygende godt. Til de af jer, der er opmærksomme på hvor meget fedt I indtager : husk, at fedtet her er det gode ! - det er det animalske fedt vi især skal holde øje med.

søndag den 28. december 2008

Tiden løber

Hold da op, hvor tiden løber - nu har vi snart brugt dette år helt op !!
Julen er godt ovre - jeg vil ikke sige overstået, det lyder så negativt :-)

2. juledag var vi på en dejlig tur med lokalafdelingen af Dansk Naturfredningsforening. Vi gik ud over markerne ved Selsø slot - steder hvor man ikke kommer, hvis man går selv. Det var en diset dag, så vi kunne ikke se så langt, men til gengæld gav rimtågen nogle fantastiske, næsten eventyragtige billeder - f.eks dette taget ud over vandet.





Først i december, fik vi tid til at tage en tur til Sverige, hvor vi blev mødt af det fineste vinterlandskab, med uberørt sne. Det er nu flot, og så længe der ikke er mere er det jo også nemt nok !





Jeg har fået lavet en del håndarbejde i disse dage. Bl.a. denne lille nisse, som har været meget længe undervejs - nok et par år ! Jeg har sykit liggende til yderligere 4 nisser - og min ambition er at få dem lavet færdig i løbet af 2009.....vi får se

I dag er planen, at tage lidt på udsalg, måske kan jeg finde en fin bluse til Nytårs aften ? - og forhåbentlig et par sko til brug i fittnes centret.